The Impossible

Permalink - Allmänt - Kommentarer (1)
2013-03-31 @ 16:56:50
I går var jag på bio och såg The Impossible. Man har ju funderat på varför det inte har varit nån reklam typ. I o för sig hade man sina misstankar men när jag såg filmen så kände jag att *jaha det är därför*
Klart jag förstod att filmen skulle vara jobbig och sorglig men att den skulle sätta sig så här. Om filmen inte var basserad på en verklig händelse så hade jag nog inte vänt bort huvudet lika mycket som jag gjorde. Men detta i filmen har hänt. Detaljer har berättats för att sedan sättas på film. Dock hände säkert mer men som de inte tog med för att det skulle bli för mycket.
 
Från flera håll i biosallongen hörde man folk som snyftade. Två st gav upp och gick.
 
 
Flera språk hördes i filmen. Bland annat svenska. De som gjorde filmen har tänkt på att det var folk från flera olika länder som råkade ut för vågen. Ja detta handlar om Tsunamin 2004.

Jag kände ingen som var där. Det närmaste jag kommer är att en artist som jag träffat många gånger var där. Jag hade en klump i bröstet då (han klarade sig). Hur kände inte då de som hade vänner o familj där nere :(
Hade jag varit en av dem som haft vänner o familj där eller om jag varit där själv så hade jag inte klarat av att se filmen. Det var jobbigt nog ändå.
 
Vet inte om jag ska rekomendera er att se den eller rekomendera er att inte se den. Filmen var bra men känslomässigt jobbig.
 
Kommer posta SF´s info om filmen + trailern sist i detta inlägg.
 
 
Maria, Henry och deras tre söner är på semester i det tropiska Thailand. När familjen njuter av solen vid poolen slits paradiset i bitar av den enorma våg som drar med sig allt i dess väg och splittrar familjen.

The Impossible är baserad på en sann historia om en av de tusentals familjer som drabbades av den ofattbara katastrofen 2004. Den visar hur familjen kämpar för sitt liv, men också hur främlingar hjälpte och stöttade varandra för att överleva tillsammans.
 
 


Shemar Moore

Permalink - Allmänt - Kommentarer (0)
2013-03-23 @ 21:10:48
Tycker han e så snygg. Riktigt ögongodis :) Spelar Derek Morgan i Criminal Minds
 


Ännu en dag

Permalink - Allmänt - Kommentarer (0)
2013-03-21 @ 18:34:57
Ännu en dag går mot sitt slut. Och inte bara den som e slut. Jag med. Har drömt så mycket mysko de senaste nätterna så det känns som om jag sprungit maraton när jag vaknar.
 
Nästa vecka ska jag hem till Michaela och gosa med hennes kattungar. Just nu är de 3 veckor gamla. Bäst hon kollar innan jag åker så jag inte stoppat på mig alla under jackan ;)
 
Har gjort en ny header till bloggen. Får se när jag orkar sätta mig ner och fixa med resten. Känner att boggen behöver lite förnyelse :)


Sådärja

Permalink - Allmänt - Kommentarer (0)
2013-03-20 @ 18:19:38
Nu är datorn ihopkopplad igen efter några dagar stående urkopplad i köket. Har haft tapetserare/målare här i 2 dagar så i söndag var det att flytta så mycket saker som möjligt till sovrummet och köket så de kom åt i vardagsrummet och hallen.

Det kommer före och efter bilder sen :)


Paus

Permalink - Allmänt - Kommentarer (0)
2013-03-16 @ 13:47:35

Ligger i soffan o flåsar. Håller på o plocka i lyan. På måndag kommer tapetserare o målare o ska fixa hallen o vardagsrummet. Saker ska flyttas så sim böcker osv så man kan flytta bort möbler. Passar på att städa på samma gång. Har en liten paus nu. Tänkte göra så mycket som möjligt i dag så det inte blir så mycket i morgon.

När de är klara (de är här måndag o tisdag) tänkte jag köra vårstädning. Byta sängkläder, torka golv osv.



Så söta

Permalink - Allmänt - Kommentarer (0)
2013-03-13 @ 21:14:20



Urs

Permalink - Allmänt - Kommentarer (0)
2013-03-12 @ 22:01:07

Mår inte så bra. Det trycker i huvet, känns konstigt i magen o jag mår illa. Ligger just nu i soffan. Blir ghost wisperer o chriminal minds o sen sängen o hoppas på att detta e borta i morgon. Sömn är den bästa medicinen sägs det.



Till min kommande bäbis

Permalink - Allmänt - Kommentarer (1)
2013-03-12 @ 20:37:43
Denna e ju så söt. Den skulle jag vilja ha till min bäbis när jag får en :)
 


I natt i natt

Permalink - Allmänt - Kommentarer (0)
2013-03-11 @ 22:32:30

Ligger i sängen o lyssnar på rix. La mig tidigt i dag. E inte så jätte trött direkt men tänkte jag skulle mysa lite.
Att lägga sig 22 är inget jag brukar göra.
Skulle inte förvåna mig om jag blir kissnödig när jag håller på att somna. Lätt hänt ;)

Sov gott



Söndag

Permalink - Allmänt - Kommentarer (0)
2013-03-10 @ 14:52:09
Ännu en vecka är slut. Vart tar veckorna vägen? Fast jag klagar inte. Det betyder ju att våren snart är här. Lixom halva mars har ju snart gått så då är våren nära. Längtar. Less på kyla :)
 
Jag ska åka om typ 30 min men har inte klätt på mig efter duschen än.
Hm 25 ser jag nu. Och ändå sitter jag här.
Ska till Julle en sväng :)
 
Går lite långsamt att skria då jag smsar med Hummern samtidigt :P
Saknar henne. Jag får ta o hälsa på snart igen :)
 
Har fudnerat lite angående Robins vinnst i går. Jag tror på låten men en kille på facebook fick mig att tänka efetr. Röstade de andra länderna på den låten de tyckte var bäst eller såg de inte Robin som ett hot så därför gav de honom höga poäng o den som de såg som ett hot fick låga? Svårt att veta. Förra året fick ju Loreen bra av både oss o utlänska juryn och gick o vann så de kanske lärde sig en läxa där. Om det nu är så, så vore det rätt åt dem om Robin fick en bra placering i eurovision ;)
Själv e jag lite emot en utlänsk jury. Jag anser att det är vi svenskar som ska välja vår vinnare. Annars känns det lite fel. Men det är vad jag tycker :)
Grattis till Robin i alla fall :)
 
Nu må jag slänga på mig kläder känner jag


Min topplista

Permalink - Allmänt - Kommentarer (1)
2013-03-09 @ 22:35:55

Grattis robin. Det blev inte riktigt som jag hoppades. Men jag är ändå nöjd för robin var min tvåa. Min 1a o 2a bytte plats. Postar min 10 i topp lista här :)

Nu ska jag maila henrik o gratta till 2a platsen. Han var med o skrev heartbreak hotel



Melodifestivalen del 3, 4, andra chansen och inför i kväll

Permalink - Allmänt - Kommentarer (1)
2013-03-09 @ 15:54:00
 
Delfinal 3. Hade flera artister jag inte gillar i denna delfinal men som sagt så ger jag alla låtar en chans. Må säga att Ugglas låt var bättre än jag trott o bättre än hennes förra. Samma med Fondell. Gubbarna var ju ganska roliga. Ingen vinnar låt men ändå något som säkert komemr spelas på en och annan grillning runt om i sverige i sommar. Den var lite latjo. De 2 jag ville ha till final var Eddie och Martin Rolinski. Eddie gick dock inte ens vidare till andra omgången. Fattar nada :/
 
Janet Leon var oxå ganska bra. Hade velat ha henne till andra chansen men icke :/
Och state of drama ville jag oxå ha till andra chansen. Men de gick direkt till final.
 
 
 
Sista delfinalen. Jag stirrade på kläderna som Gina och Danny hade på sig i början. Inte snyggt direkt men det som kom sen var hemskt. Petra Mede. Varken jag eller Cissi ropade hurra då. Jag tål inte människan. Petra alltså. Och med tanke på alla omröstningar på nätet om man gillar att hon ska leda eurovision så är det många som håller med mig. Många fler än de som vill ha med henne där. Jag har ju även träffat henne och det var ingen höjdare. Ingen vidare människa. Som tur var så var hon bara med i början. Fast det som kom sen var ju inte hurra det heller. Jag tycker att Army of lovers har varit helt okej men det där. Nej nej. Kläderna är en sak. En aningen udda men okej. Men låten och deras framförande. Stort nej.

När alla låtar hade sjungits så hade jag fått 2 favoriter. Men inga har varit så bra som David o Yohio i första deltävlingen. I alla fall så får jag göra folk paffa nu eftersom jag inte gillar den här artisten men jag gillade faktiskt Ulrik Munter så att han gick till final var rätt. Den andra jag gillade var Robin Stjernberg. Han hamnade dock på andra chansen. Han och Ralf borde ha bytt plats.

Så nu har jag 3 i andra chansen jag gillar och bara 2 får gå vidare.

Kändes som om .... hade tagit med Oscar för att ragga lite röster av hans fans från x-factor

Dannys mellanakt den här veckan var skit bra. Jätte kul att han sjöng och dansade med Alcazar. Och han gjorde det bra. Det var som han tog över efter Magnus Carlsson eftersom Alcazar en gång var 4 st. Hade varit kul om han gjort fler låtar med Alcazar under det där framträdandet :)

Det där med Sarah Dawn Finer var okej. Blev ju ramaskri att det var snott. Jag tycker då det är värre att vissa mimar i mellon.

Jag hade velat ha så här

Final
Robin och Ulrik

Andra chansen
Ralf eller
Melissa typen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Andra chansen. Nu blev det jobbigt. Två skulle vidare till finalen men jag hade 3 favoriter. Till slut valde jag Erik o Tone och Martin men kände att skulle Robin gå vidare så skulle jag oxå bli glad.
 
Det slutade med att Erik o Tone åkte ut och blev 5a :/ Och Martin ställdes mot Robin. Det var ju typiskt :P
Men då visste jag att jag i alla fall skulle få en vidare som jag gillar och det blev Robin.
 
Tycker Robins låt växer allt mer för varje gång man hör den
 
 
 
I kväll är det final. Och efter att ha hört alla låtar som är i final så är det inga problem att välja ut den låt jag gillar mest. Låten är skit bra, killen gör bra i från sig på scen, Yohio har en egen stil OCH jag tror att denna låten skulle funka bäst i eurovision av alla som är i final.
 
Så rösta rosa i kväll :)
 
När jag har hört alla låtar i kväll så kommer jag att blogga min 5 i topp lista. Och då utgår jag i från kvällen framträdanden och inte hur de var i deltävlingarna


Kläder

Permalink - Allmänt - Kommentarer (2)
2013-03-06 @ 19:20:14
Har suttit och spanat på lite kläder på Halens.
Gick dock inte igenom allt.
Jag ska inte handla något men om jag skulle så skulle det bli nått av det här :)
 
 

 
 


Ljus

Permalink - Allmänt - Kommentarer (0)
2013-03-05 @ 00:13:31
Jag funderar på att dekorera badrummet med ljus.
Eftersom badrummet går lite i blått så tänkte jag även låta ljusen göra det.
Hittade några fina på ikeas hemsida. Både ljus och ljushållare.
 


Bra men sorglig

Permalink - Allmänt - Kommentarer (0)
2013-03-01 @ 14:15:49
Om du gillar verklighetsbasserade böcker så ska du läsa den här. Tjejen som skrivit boken berättar om sin uppväxt. Jag blir både ledsen och arg när jag läser den. Har läst den 2 gånger.
 
 
Den sanna berättelsen om en mors svek och en dotters kamp för överlevnad

Den femåriga flickan Dana och hennes syster Heather hamnar i händerna på Skottlands värsta pedofilring genom tiderna. Det är deras biologiska mamma och styvpappa som introducerar dem och de blir gång på gång våldtagna, slagna och utsatta för extrema övergrepp och våld av ett flertal pedofiler.

I vuxen ålder bestämmer sig Dana, med stöd av sin make, för att berätta vad som hänt henne och försöka sätta dit förövarna. Det slutar med att många av gärningsmännen, inklusive modern som inte bara möjliggjort övergreppen utan dessutom aktivt deltagit i dem, blir dömda och får avtjäna långa fängelsestraff. Det här är berättelsen om en ung kvinnas kamp för att komma tillbaka till ett normalt liv efter år av övergrepp från såväl främlingar som från familjemedlemmar, och från modern som borde varit den som skyddade henne mest.
 
 
 


RSS 2.0