Nu räcker det

Permalink - Allmänt - Kommentarer (1)
2008-03-27 @ 15:54:57

Dansbanden kommer allt mer i skymundan. För varje år som går så plockas det bort allt mer dansmusik i media. Svensktoppen gjordes om, dansbandslåten togs bort och detta är bara några av sakerna som ändrats. Ju mindre dansbanden syns och hörs, desto färre får höra om dem och går ut och dansar till dem. På nått vis så måste vi som gillar musiken får dansbanden att synas igen. Visa att vi inte går med på det här. Men det är lättare sagt än gjort. Många säger att det kommer aldrig att gå och ger upp direkt.

Det är det sista man ska göra.

Hur ska dagens folk få höra om dansbanden och känna suget att få gå ut och lyssna och dansa till dem när de varken vet att de existerar eller hur de låter?

 

Dansbandslåten var ett populärt program för oss dansbands gillare och dansband för alla smaker fick chansen att visa upp sig. Nästan som en dansbands melodifestival.

Men tyvärr så togs det bort som mycket annat.

Men nu har det tagits fart att försöka få TV att starta upp dansbandslåten igen.

 

En namninsamling har startas. Ingen säger att det kommer att funka men man vet inte fören man har försökt och ju fler som skriver på, desto bättre. Vi måste försöka om nått ska hända.

Länken till namninsamlingen:

http://www.namninsamling.com/Tillbaka_med_dansbandslaten

 

 

Ingen kan göra allt men alla kan göra nått litet. Så skriv på du också, det har jag gjort.


 

 Överskrift eller nått

Permalink - Allmänt - Kommentarer (3)
2008-03-26 @ 15:19:48
Rolig överskrift va ;)

Hade tänkt skriva igår men av vissa omständigheter så blev det inte så.
I måndags var jobbet stängt så man fick lite extra ledighet. I går när man kom till jobbet så hittade jag en ölburk på gården. Tur att det var jag och inte nått av barnen som hitta den. Men det var inte nog. Visa sig att de som tydligen hade haft fest på dagisgården under påsk nog inte hade mått så bra av all sprit.
Yepp vi hitta saker som verkade vara spyor.
Bara att sätta igång att försöka få bort det så inte ungarna skulle leka med det.
Tänker folk över huvudtaget numera?
Festa på en dagisgård och sedan lämna både ölburkar och spyor efter sig. Tänk på barnen för fan.

Förkyld som satan är man. Fick det som påsk present.
Köpte näs spray i går så att jag kan andas. Snacka om att man hade problem att ta sig ur sängen igår men men bara att tvinga sig upp (kände mig inte alls kry) och ge sig iväg till jobbet.

En på jobbet sa i dag att det tydligen ska bli varmt nästa vecka så att snön smälter.
Undra om man kan ha sådan tur.


Live på bingolotto

Permalink - Allmänt - Kommentarer (1)
2008-03-24 @ 20:47:14


Jäkla förkylning

Permalink - Allmänt - Kommentarer (2)
2008-03-23 @ 17:16:25

Jäkla förkylning at återkomma jämt och ständigt. Man hinner knappt bli frisk från den så dyker den upp igen. Jag märkte i går kväll att nått var på G. Jorå när jag vaknade i morse så var näsa jobbig och halsen gjorde ont och kroppen kände sig matt.


Ändå har jag varit igång idag. Frågan e ju då hur mycket jag skulle orkat göra ifall jag inte varit dåligt. Så vad har jag gjort? Jag har små städat lite. Sånt behövs alltid. Men det är så att innan Suzz kommer hit i april så ska jag ha stor städning. Så jag små städar nu så att det inte massor att göra när storstädningen ska göras. För när jag säger storstädning så menar jag

  • Damtorka (och då menar jag allt, lister, väggar, hyllor, alla vinklar och vrår)
  • Damsuga
  • Torka golvet
  • Torka alla skåpdörrar och spis osv
  • Plocka upp saker som är utspridda på golv och hyllor
  • Rensa blommor (på torra löv osv)
    OSV.
    Ja allt som kan behövas göras i en lägenhet.

Ärligt talat så känns det som ett jobb för minst 1 vecka ha ha. Men ja storstädning ska det ju vara. Det låter inte så mycket när man rabblar upp det men som sagt så känns det som 1 veckas jobb.


Så tills det är dags för den stora dagen ;) så ska jag gå runt och små plocka lite. Så när du kommer hit Suzz så kommer du att få sova i en nystädad fräsch lya även om du inte märker av det ;)Ny låt

Permalink - Allmänt - Kommentarer (3)
2008-03-23 @ 09:47:09
E.M.D ska snart ge ut en ny singel.
De sjöng låten i lets dance i fredags och jag gillar deras sätt att sjunga den.Highlights - Vi lever om natten

Permalink - Allmänt - Kommentarer (2)
2008-03-21 @ 16:16:20
image146

Jag har tillslut lyckas lyssna på grabbarnas nya skiva. Jag har tyvärr inte införskaffat skivan än men bekanta har skivan men såklart kommer jag skaffa mig ett eget ex.

Christian sa till mig att om jag gilla deras första skiva så skulle jag älska den här. Jag gillar deras första skiva så när han sa det där så fick jag stora förhoppningar på denna skiva.
Frågan var ju om jag skulle hålla med honom.

Skivan innerhåller 12 låtar. Låten "Varje liten droppe regn" har jag hört förut eftersom de har släppt den på singel för ett bra tag sedan och den gillade jag. Mins att jag la din den ganska snabbt i min mp3.
Sen har ju grabbarna lagt upp smakprov av skivan på sin hemsida.
Satte mig och lyssna på dem och fick en favorit låt direkt.
Men jag vet av erfarenhet att det är ofta man kan byta favorit när man hör låtarna i sin helhet.
Men inte denna gången.

Jag var lite fundersam över duetten med Sandra innan jag hörde den men jag gillar det jag hör.
En läxa, tänk ej negativt fören du hört låten.

I allafall. Vilken är din favo låt då tänker nog flera nu. Den heter "Se mig nu"
En annan låt som jag verkligen gillar är "Vem"
Oså får vi såklart inte glömma "Varje liten droppe regn"

Nått som jag tycker är trist är att Christian inte sjunger nått på skivan. Kul är däremot att Erik gör det.
Oså får vi såklart inte glömma Andreas *skratt*
Men jag hoppas på att Christian sjunger nått på nästa skiva eller om det kommer nån singel som det ska vara nån extra låt på

Skivan innerhåller låtar som både passar att dansa långsamma danser nära nära någon, snabba danser och även bara sitta hemma och lyssna på.

Köp Highlights - Vi lever om natten.
Det ska jag göra!


Påsk

Permalink - Allmänt - Kommentarer (1)
2008-03-20 @ 18:11:15
Yepp yepp idag fira vi påsk på dagis. Jag klädde ut mig he he. Fotade med mobilen men det syns knappt på bilden att jag är utspökad till påsk kärring men den bilden får duga :)
Vi tog med ungarna så de fick träffa påskhäxan som vi hittade sovandes i snön.
Kul att få göra nått för barnen.

Jag tror att ungarna hade myror i brallan idag. Alla barn på hela dagiset (de flesta i allafall) kom in till oss för att kolla på film. Jag satt där inne och hade kollen men det var inte många av barnen som kunde sitta still. Nog för att barn brukar ha svårt för det men detta.

Snön ligger vit på marken. Folk neråt är ju bra roliga. de har fått snö nu och de klagar och vill ha bort den. Hallå eller ;) Vi har haft snö i flera månader. NI vill ha bort ER snö? Ha ha vi då?

Nu är man ledig i några dagar.
Det positiva är att man e just ledig.
Det negativa är att man förlorar pengar när det är dessa röd dagar
Men under dessa dagar ska jag försöka få saker gjorda


Glad påsk

image145


Skåne

Permalink - Allmänt - Kommentarer (2)
2008-03-18 @ 18:07:45
Japp nu är man hemma igen. Eller jag kom hem i söndags kväll och stupade i säng typ direkt. Man blir väll trött att åka 13 tim till skåne på fredagen och sen nästan lika länge hem igen på söndagen. Oså räknar vi in ungefär 2 timmar tågresa tur o retur till Kristianstad på lördagen he he.

Ja som sagt så var jag ner till Skåne i helgen för att se musikal. Det var skit bra. Det var värt den långa resan. Hummern behövde ju bara åka 3 timmar hon ;) eller 6 om man ska räkna ihop allt. Oså hade ju hon sällskap oxå :P Vissa fick ju sitta ensam den långa resan ;) Eller inte ensam då *skratt* men utan att ha nån att snacka med. Även om jag satt o småpratade med en bäbis på tåget från Malmö till Stockholm.

Men som sagt så var musikalen bra. Patrik försökte få ur mig efteråt vilken jag tyckte var bäst. Tarzan eller Aida. Jösses det går inte att gämföra de 2. Så han fick inget svar där ;)
Men innan jag träffade honom så kom Zara fram och frågade om det var jag som är Maria.
Första gången jag prata med henne live så jag var blyg. Jag är sån när det gäller nya människor. Till och med när det kommer nya vikarier på jobbet *ler* men det släpper ju men första mötet e värst. Så jag hoppas att Zara inte trodde att jag puchade bort henne eller att jag ville att hon skulle gå. Hon var jätte trevlig och jag skulle inte ha nått emot att träffa henne igen.

Var kul att träffa Patrik igen. Vi ses för sällan. Han presenterade mig för en tjej från musikalen som faktiskt är härifrån. Jag snackade lite med henne och det visade sig att vi båda har bott i Odensala och gått på samma låg och mellanstadieskola, högstadieskola och även samma gymnasium. Men hon är lite yngre än mig så det var bara på Tavelbäcken som vi gick på en skola samtidigt
(eftersom den skolan både är låg och mellanstadie)

Jag berättade för Patrik att jag fått jobb på förskola. Oså skämtade jag att jag passade in där eftersom jag var som ett dagisbarn. Då håller han med mig. Ha ha vaaaa? Jag lossades vara förnärmad och puttar han på axeln och sa *vad säger du*. Men jag hade svårt att låta bli att le. Han sa att han var likadan själv. Ha ha då kanske vi ska ta och starta upp en förskola ihop då ;)

Ha ha det var ju meningen att jag skulle försöka låta bli att få veta vem som vann melodifestivalen. Det gick i stöpet ganska snabbt. Patrik var nära att försäga sig efteråt så jag sa åt han att säga. Jag e för nyfiken av mig. Hummern sa sen att han hade bettet sig som att han var en av dem som fått mitt mass sms angående att de inte fick säga nått ha ha.

Men som sagt. Musikalen var bra och jag hoppas att de kommer att fortsätta med musikaler för de passar grymt bra in i det hela. Och det var kul att träffa Zara och Patrik.

Nu sitter jag och väntar på att min broder ska dyka upp. Det borde ringa på dörren när som helst.

TjingMalmö

Permalink - Allmänt - Kommentarer (3)
2008-03-15 @ 12:56:27
Yepp nu sitter jag i Malmö. Kom hit lite senare är beräknat i går eftersom mitt tåg var försenat (nääähäää SJ är väll aldrig försenade) till Göteborg. Men vi åkte till Coop i Malmö och handlade lite och sen myste vi i soffan och tittade på Så ska det låta. Min älskling var ju med (Magnus) och sen såg vi slutet av lets dance. Jag visste att Danny skulle åka ut.
Han var absolut inte den sämste men ändå visste jag att han skulle åka ut. Han var min favo.

I kväll är det melodifestivalen. Jag ska verkligen göra allt för att inget få veta om resultatet innan jag är hemma i morgon kväll. Lönlöst jag vet men jag vill försöka.
Men vill vi ha en chans i eurovision så skicka BWO. Jag håller tummen.

För mig så blir det musikal i Kristianstad i kväll. Hummern är i duschen nu och jag borde oxå börja göra mig i ordning. Ska sminka mig och borsta tänderna. Sen ska vi iväg och ta tåget till Kristianstad.
Blir att käka nått där innan det är dax för musikalen.
Vill inte att magen ska börja vråla där inne ;)

Hm inte varje dag man sitter vid datan och ser ut genom fönstret och ser jätte fåglar gå förbi utanför

Aja vi hörs när jag är tillbaka på Nordpolen. Hm menar Östersund ;)

Tjing


I morgon drar jag

Permalink - Allmänt - Kommentarer (3)
2008-03-13 @ 18:01:47
I morgon bitti klockan 06.10 går mitt tåg mot Stockholm där jag ska byta till tåg mot Göteborg där jag möter upp Hummern och Robban och åker bil till Malmö. 13 jävla timmar ska jag resa ungefär.
Tack gode gud så får jag sällskap de sista 3.
Bara Hummern o Robban är på bra humör för annars går jag heldre till Malmö *skratt*
Fast då kan jag nog rickta in mig på Kristianstad direkt om jag ska kunna hinna dit i tid till lördagen.

Ha ha varenda gång jag ska åka till Göteborg så tänker jag *vad fan har jag gett mig in på* oh då syftar jag på att sitta på tåg i massor med timmar själv. Eller själv är jag inte. Har jag tur så kan jag somna o vakna med att jag ligger mot en killes axel och drägglar. Har aldrig hänt dock som tur är.

Men jag och Hummern fick smak av förra årets musikal. Fan vad duktiga de var och jätte bra musikal så vi drar ner i år igen. MEN det var fan inte billigt för mig (Tack SJ som höjer priser).
Aja vi fick veta att flera av dem som var med i förra årets musikal även var med i årets (Inte samma musikal) och då nappade vi. Ska bli intressant att se denna :)

Men det ska bli kul att umgås bara Hummern och jag. Blev inte direkt nån tillfälle till det förra gången vi sågs. Det var alltid folk med oss då så det är på tiden att vi får umgås bara hon och jag.

Nej nu måste jag pilla vidare här


image112


Snart dax för finalen

Permalink - Allmänt - Kommentarer (3)
2008-03-13 @ 07:12:57
På lördag är det dax. Finalen i melodifestivalen. Jag kommer missa den men mamma ska spela in det. Ha ha inte en chans att jag lyckas undvika tills jag kommer hem på söndag kväll vem som har vunnit MEN jag ska försöka. Ingen av er får kontakta mig och berätta ;) Men finns säkert nån jävel på tågen (Åker från Malmö) som babblar om det eller så råkar jag se nån tidning. Men ska försöka undvika i allafall ;)

Har läst att många vill att Christer Sjögren ska vinna. *Host* va?
Tja sätt på han folie så kan det kanske funka *skratt* nej hörni tänk er för.
Ett bra alternativ vore att skicka BWO till Eurovision.
Flera i utlandet som hört låten gillar det som de hör.

På Radio
Radion: Christer Sjögren är stor i Tyskland
BWO: Men vi är stora i 20 länder

Jag har en top 3. Jag vill att BWO ska vinna. Oså gillar jag även Sanna och Linda's låtar.
Så skulle Sanna eller Linda vinna så är det okej :)
MEN vill vi ha en chans att komma högt i eurovision så skickar vi BWO.


image140


Kan man stämma försäkringskassan?

Permalink - Allmänt - Kommentarer (5)
2008-03-10 @ 15:57:09
Det är ofta jag funderar på detta. Kan man stämma försäkringskassan. De gör ju fel stup i kvarten. De skiter väll i om folk inte kan betala sina räkningar för att de inte skickar ut pengarna i tid. Ringer man o frågar om pengarna är på väg så muttrar de eller låter ointreserade och säge rnått i stil me att de kommer kanske då eller då. De har fan noll koll.

Och tyvärr så är detta som nämns i denna artikel bara en bråkdel av allt.
Man mår illa


Melodifestivalen. Andra chansen

Permalink - Allmänt - Kommentarer (3)
2008-03-09 @ 13:59:29
Jaha så var det dax för andra chansen. Inte ofta som jag är glad över att ha fel. Jag var stensäker på att Carola skulle hamna i globen på nått vis men jag hade fel och glad e jag för det :)

I första omgången så tävlade E-Type & The Poodles mot Sibel.
Där hejade jag på Sibel och det var även hon som gick vidare.

I omgång 2 så tävlade Ola mot Caracola. Jag hejade på Ola som även han gick vidare.
Han blev så glad så att han hoppade på Kristian Luuk och de ramlade omkull på golvet. Då satt jag och skrattade i soffan. Tyckte det såg så roligt ut hela alltet.

Omgång 3. Johnson & Häggkvist mot Nordman. Jag hejjade stenhårt på Nordman. Jag röstade till och med.
Sen när Kristian skulle berätta vem som vann så satt jag och höll tummen och när det visade sig att Nordman gick vidare så hurra jag typ.

Omgång 4. Therese Andersson mot Suzzie Tapper. Den omgången sket jag typ hur det gick i. Men om jag skulle ha hejjat på nån av dem så vore det Therese men här gick Suzzie vidare.

Sen var det dax för finalen i andra chansen.
Ola mot Sibel och Nordman mot Suzzie Tapper.
Jag gilla både Ola och Sibels låtar så där var jag lite kluven. Men jag bestämde mig för Ola.
Men det var Sibel som gick vidare. 2 föredetta idol deltagare tävlade mot varandra.
Sen blev det Nordman som vann över Suzzie. Jag hade blivit förvånad om Suzzie hade vunnit över dem.

Det verkar som publiken varit duktig och lyssnat på låtarna i år.image130 image139
Hade jag fått välja så hade Ola och Nordman gått vidare till globen


Men vidare till final gick Sibel och Nordman så jag fick i allafall med en av dem.
Jag kommer att missa den stora finalen.
Ska be mamma spela in det MEN jag lär inte kunna undvika till söndag kväll att
få höra vem som vann även om jag ska försöka.Döds straff

Permalink - Allmänt - Kommentarer (10)
2008-03-06 @ 16:03:05
Jag är emot döds straff. Varför? Jo för jag tycker att det är för snällt. Nu tänker väll flera *whaaat?*

Okej de sitter inne ett bra tag (vissa sitter inne kort tid) och tänker på det som kommer att komma. De plågas till döds. Och sen då? Jo då är allt över och de slipper lida mer.
Jag tycker att de ska få sitta inne resten av livet i stället (Om de nu har gjort ett sånt brott som vissa tycker att de borde få döds straff för) och att fängelser ska bli mindre bekväma. Vissa fängelse personer har det jätte bra. Finns till och me dem som gör brott bara för att komma till finkan. Ja det är sant.
Nej ta bort bekvämligheterna som fångarna har.

Oså tycker jag att det ska bli skärpning på straffen.
En rattfull kör på en tjej. Hon dör. Han får 2 -3 års fängelse sen är han ute. Hennes familj och vänner får henne aldrig tillbaka. Hon är offret som inte gjorde nått fel och får straff. Han är den rattfulle föraren som gjorde fel men är ute efter typ 3 år. FEL! Det borde skärpas.
Inte konstigt det finns så pass mycket brott. Folk är inte rädda för straffen.
Skärpning för fan.

Satt och läste tidningen idag. Brottvågen har blivit värre i Östersund. Oså var det en affär som sa att de visste om vissa som är tjuvar men de gör inget för personerna kan bli våldsamma. Jaha så bara för att man är våldsamm så kan man få sno saker. Men vad bra. Då ska jag oxå bli våldsam för då kan jag sno saker utan problem. För fan sätt upp övervakningskameror eller en vakt. Visst det behövs pengar till sånt men me tanke på allt de förlorar så skulle de snarare tjäna på att fixa hjälp mot dessa.

Oså detta daltande me kändisar. Vissa kändisar kommer undan från saker bara för att de är just kända.
Kändisar är inte mer värda än icke kändisar. De ska behandlas lika.
Gör de fel så ska de få ta den smällen oxå.Don't drink and drive


Dessa nätter

Permalink - Allmänt - Kommentarer (4)
2008-03-04 @ 07:41:54
I natt drömnde jag att jag tydligen skulle få barn. Fick värkar och den ende som fanns där var min pappa. Tydligen kunde vi inte ta oss till sjukhuset eller så var jag knäpp nog att vilja föda där. Och eftersom pappa var den ende där så skulle han hjälpa mig. Men Gladis eller vad hon heter från Afrodite
(av alla människor he he) dök upp och skulle hjälpa mig i stället.
Jag ringde mamma för att berätta att det var dax. Men hon var sur och sa att hon just varit och fått en massa fyllningar hos tandläkaren. Jag sa då surt att hon skulle bli mormor.

Jag födde i allafall en pojke som fick namnet Mathias.
Sen försökte jag smsa folk och berätta men det blev bara fel hela tiden *skratt*
men jag tror att jag fick till det tillslut.


Nu ska jag ta och äta upp min frukost och göra mig i ordning för jobbet. Senare idag blir det gympa

Tjing


Duktig Majja

Permalink - Allmänt - Kommentarer (1)
2008-03-03 @ 20:27:41
Eller hur man nu ska se på saken.
Idag kände jag mig duktig.
För att komma till och från jobbet så måste jag åka 2 bussar.
Idag när jag skulle hem så sket jag i bussen som skulle ta mig från jobbet till stan och gick i stället.

Det tog 45 min ungefär i rask takt
Jag var typ död efter den där jävla backen som jag gick upp för i full fart.
Men känner mig duktig nu i allafall ;)


Ha ha ha ha ha

Permalink - Allmänt - Kommentarer (2)
2008-03-02 @ 12:02:58


Melodifestivalen. Delfinal 4

Permalink - Allmänt - Kommentarer (6)
2008-03-01 @ 22:02:32
image136

Japp sista deltävlingen. Till min lycka så var Magnus Carlsson med i början.
Vilket pip jag fick i från mig i soffan *skratt*

Lika dålig som förra veckans låtar var (utom 1), lika bra var denna veckas låtar. Kunde de inte ha blandat ut dem lite mer. Jag hade en artist me som jag inte gillar i dagens avsnitt. Det komiska här är att hon blev en av mina favoriter i dagens. Jag velade faktiskt mellan henne och en annan artist när det gällde att få en favorit.
Jag fick en favorit direkt (Linda Bengtzing) och sedan satt jag och velade mellan Sibel (som jag egenkligen inte gillar) och Charlotte Perreli. Tillslut valde jag Charlotte.

Som sagt var det många bra låtar idag. Var faktiskt bara en (komiskt läge me tanke på förra veckan) som jag inte palla. Snubben som sjöng om att han betalt sin hyra. Ja men visst kom och betala min oxå så blir jag lika glad som du  sjöng att du är idag ha ha.


image137 image138

Jag beundrar en av låtskrivarna till Linda´s låt. Johan Fransson. Tycker han är jätte bra på att skriva låtar. Han är duktig på att sjunga oxå. Han var med i bandet Date förut.
Vad fin han var i kväll Johan. Jag satt och letade efter honom he he.

Till andra chansen kom Sibel och Nordman. Nordman ska möta Andreas och Carola. Hejja Nordman ;)

Men mina två favoriter Linda och Charlotte gick direkt till finalen. Kul :)

Nu är det andra chansen som gäller. Vilka kommer gå vidare till finalen


Trött

Permalink - Allmänt - Kommentarer (2)
2008-03-01 @ 09:02:11
Ganska så nyvaken och trött.
I kväll är det melodifestivalen. Jag är nyfiken på Linda. För det första så gillar jag Linda. För det andra så tycker jag om Johan Fransson's sätt att skriva låtar (han är en av dem som skrivit Lindas låt och är föredetta ledsångare i bandet Date som han även skrev lite låtar till) så där kommer jag vara extra uppmärksam :) Så får vi se om jag gillar det jag hör.

I går var det Så ska det låta. Jag gillade alla 4 som var med i går. Vissa mer än andra. Jag tycker om Marie's sätt att sjunga. Vissa tycker hon sjunger falskt. Aja alla hör vi på olika vis för jag tycker inte att hon gör det men smaken är olika ju. Jag tycker om det jag hör. Gossen Chris var ju med oxå :) *sakna*

Nej jag ska ta och krypa ner i sängen igen och läsa lite. Sen tänkte jag försöka vara nyttig och städa upp lite här hemma innan jag ska sätta mig och titta på melodifestivalen

Tjing


RSS 2.0