Idol

Permalink - Allmänt - Kommentarer (0)
2008-10-31 @ 22:02:08
När jag på fredagarna sitter och glor på idol så kan jag inte låta bli att önska att det var som förr. Det är ju lätt sämsta säsongen det här men det finns nått guldkorn i allafall men ingen som jag skulle köpa en skiva med eller åka ut för att se. Den jag tycker bäst om är Robin Ericsson.Fattar inte att Johan Palm är kvar. Finns säkert någon som tycker han sjunger bra men jag börjar undra om många inte bara röstar på honom för att han är ung och söt. Idag var jag tvungen att byta kanal när Johan sjöng. Oså har ju idol fått sin egen Peppe Eng oxå, Lars. Jag pallar inte människan och idag tog han priset. Laila var den ende som verkligen sa ifrån idag. Bra Laila. Men jag tycker inte han sjunger nått märkvärdit heller. Har aldrig fattat vad Anders menade när han sa att han ville göra en skiva med Lars första gången de möttes. Men jag axepterar att folk gillar Lars. Varsegoda. Men jag pallar inte människan.

Anna gjorde låten *Stad i ljus* idag och jag har låten på datan med Emil Sigfridsson och tycker Emil gör den väldigt bra.
Jag har lite svårt för att se Anna sjunga. Hennes röst är bra men den passar inte hennes utseende. I början lät det inte bra tycker jag men det lät bättre i slutet av låten.

Robin Bengtsson gjorde ett av sina bättre framträdanden idag måste jag säga.
Och nej jag tänker inte nämna alla idolerna men jag måste nämna Kevin oxå. När jag läste att han skulle sjunga på svenska så undrade jag hur detta skulle gå. Jag är impad att han kan så bra svenska efter att inte ens ha bott i Sverige i 1 år än men att göra en svensk låt. Men han gjorde det jätte bra. Hela juryn var impad och Lila var nära gråten. Andreas satt med armarna upp i luften.

Undra vem som åker ut i kväll. Helst vill jag att Lars eller Johan ska lämna. Om en tjej ska lämna så tycker jag Sepideh. Hoppas Robin Ericsson blir kvar. Han är väldigt duktig.
Undra när alla ska börja gnata om tjejslakt. Det kvittar ju att 2 tjejer har vunnit idol. Åker en massa tjejer ut i rad så blir det samma visa om tjejslakt.

Nu ska jag ta lite nyponsoppa innan utröstningen av idol börjar

Tjing tjing


Gått några dagar

Permalink - Allmänt - Kommentarer (0)
2008-10-31 @ 21:36:46
Yepp några dagar sedan jag skrev. Beror inte på att jag inte haft nått att skriva. Bara det att jag är en aningen konstig just nu och jag har ingen aning varför. Jag är inte mig själv helt enkelt och har ingen förklaring. Det hade underlättat, förhoppningsvis.

Urs jag hatar när olyckor händer. Ett av mina barn skadade sig i går. Hon fick så ont att hon fick åka till akuten. Har hon otur så har hon brutit nått i armen. Får hålla tummen att det inte är fullt så hemskt.
Kortet kom i går oxå. Vi har ju tagit kort på jobbet och jag ser faktiskt helt okej ut för en gångs skull. Men inte lätt att få alla barn att se bra ut på en o samma bild. Alltid nått barn som gör en min, blundar eller tittar bort. Kändes lite konstigt att sitta framför en fotograf sådär igen he he. Senast var när jag jobbade på särskola och det är ett antal år sedan. Eller nej vänta. Vi tog ju en bild förra året oxå när vi hade återförening med klassen från 9an (nu kom inte så många men ändå) och på den bilden blev jag inge vidare kan jag lugnt säga. En av de klasskort jag är mest nöjd med är faktiskt från 3e ring.

Hösten har gått över till vinter. Urs och fy och blä. Nu ska man ha snö i ett halv år. Kunde det inte vara så att det var sommar i ett halvår i stället.

Var och tränade idag. Har inte tränat på en månad eftersom jag varit sjuk. När jag efter ett tag kollade på klockan och såg att jag varit där i lite över 1 timme och det kändes som jag knappt hunnit med något men ändå kändes som jag tränat i 3 timmar så började jag bli fundersam. det gick upp ett ljus tillslut. Jag har inte tränat på 1 månad och går nu in och kämpar på som en annan gris. Inte konstigt att det tar på krafterna.
Jag borde ha tagit det lugnare.

Man lär sig av sina misstag heter det. Jag har under de senaste 2 månaderna gjort några misstag. Inga märkvärdiga egenkligen. Inte för andra men kanske för mig. Men nu vet jag i allafall att jag kanske borde göra si och så om de situationerna dyker upp igen.

Nu ska jag ta och klicka på lite musik. Har varit ovanligt tyst här hemma på den senaste tiden när det gäller musik.

Tjing


Kan inte sova

Permalink - Allmänt - Kommentarer (3)
2008-10-26 @ 07:33:46
Har sovit jätte dåligt i natt. Somnat, vaknat, legat och glott, blundat och försökt sova. Tankarna har malt och malt. Jag är så besviken. Hela gårdagen är en stor besvikelse. Ja jag är faktiskt ledsen.

Har inte mer att säga än så


Dansbandskampen / Date

Permalink - Allmänt - Kommentarer (2)
2008-10-24 @ 13:20:59
Jag var inte hemma när första avsnittet av dansbandskampen sändes. Kul att dansbanden får lite mer uppmärksamhet. Bara det att de som har hand om själva programmet inte verkar veta ett dugg hur dansbandsvärlden ser ut idag.
I allafall så spelades det in så igår satt jag och tittade innan jag skulle sova. En av mina favorit sångare sitter i juryn (Magnus Carlsson) så man kan dräggla lite över han oxå ;)

I allafall så fanns det bara ett band som tilltalade mig något och det var Scotts.
Inget jag skulle gå ut och lyssna på i o försig men de var bäst i första avsnittet.
Det är ju så att det är 2 st som ska gå vidare från varje program till nästa program.
Aja i allafall så är det dax för avsnitt 2 i morgon och i morgon är det mitt favorit dansband som är med.
Nu är det ju så att alla band ska göra en populär låt i dansbandstappning som första låt. Date ska göra Take on me. De brukar göra den låten ute och de gör den skit bra. Men frågan är hur den låten kommer att låta i tv eftersom SVT bestämt hur den får låta. Men jag säger så här. Om Date skulle få göra den som de brukar göra den så skulle de sopa banan med alla. Men jag ska inte vara negativ. Kanske blir en bra version av låten i morgon men en sak vet jag i allafall och det är att Date är det bandet som skulle göra den låten bäst av alla de där banden ;)

Ni som inte vet vilka grabbarna är så kan jag medela att de bildades 1993 men bestod då av andra medlemmar. Det är bara Jan (den långhåriga) som varit med sedan start. Om ni tycker att hans namn verkar bekant så kanske ni har hört det när Marie Lindberg var med i melodifestivalen för nått år sedan. Det är hans fru. Date har själva varit med i melodifestivalen 3 gånger men aldrig med Anders Larsson (killen näst längst till vänster) som ledsångare.
Tycker ni att killen längst till höger verkar bekant så kanske ni har sett honom tillsammans med sångaren Jimmy Jansson. Tim som killen heter har varit med i bandet The Poets där även Jimmy var med.

www.d8.nu är killarnas hemsida.
http://bandetdate.blogg.se/ är deras blogg.

Jag kan lätt rekomendera detta band i allafall :)
Ett poppigare dansband som gör allt från pop, rock, schlager till country.

Nu får vi hålla tummarna i morgon att de går vidare


Stockholm

Permalink - Allmänt - Kommentarer (2)
2008-10-19 @ 21:24:39
Sitter på T-centralen. Någon lustikurre har bytt plats på flera av tangenterna men det går ganska bra ändå eftersom man är van vid vart allt sitter.

Morgondagen kommer att bli jobbig. Mitt tåg går 23.50 och jag ska vara hemma strax innan 7 och då åker jag direkt till jobbet. Men bara att bita ihop. Om tåget är i tid så kommer jag bli tidig till jobbet. Får se om jag kanske frågar om det är okej om jag börjar tidigare och slutar tidigare. Aja det beror när jag kommer fram till ÖSD. jag vet hur SJ brukar vara.

Tänk vad en person kan göra med så få saker för att man ska bli glad. Hade en jobbig kväll i går och även denna dag började trist men så träffade jag på denna person en snabbis och efter ett snappt prat och en kram så mådde jag mycket bättre. Fast det kanske måste vara rätt person för att det ska funka, vad vet jag.

Fan vad ont dessa stolar gör. Det är som sadlar. Aj kommer inte sätta mig på dessa igen. Det är en sak som är säkert.

Jag fick med mig Julle till muren jag brukar åka till när jag är i Stockholm. Ville ju visa honom min plats :P Han gillade utsikten. Tyvärr så kunde han inte hålla mig sällskap så länge. Fast innan vi åkte ut så satt vi på centralen och jag berättade om kryssningen. Han var lite nyfiken hur det hade varit. Även Cissi var tvungen att sticka (hon stack efter att ha sagt hej till Julle när vi mötte honom) så nu sitter jag här och har en hel del att tänka på även om det jag tänker på ändå var så kort. Hmmm ja saker är konstiga ibland.

Nu skulle det vara skönt med min egna säng


God morgon

Permalink - Allmänt - Kommentarer (1)
2008-10-18 @ 06:14:52
Sitter och äter frukost. Ni kanske undrar om jag tog mig upp klockan 5.00. ja nästan. Jag hade satt klockan på 5.05 och 5 minuter senare var jag uppe och knalla runt. Ska strax packa det sista. Och jag borde äta upp min Bärry nu och sätta fart. Om 30 minuter går bussen och det vore verkligen ingen hitt att missa den.

Ha en fortsatt trevlig helg så höres vi

// M


Sova

Permalink - Allmänt - Kommentarer (2)
2008-10-17 @ 23:19:20
Japp dax att natta. Hade lagt mig tidigare om idol inte hade slutat så sent. Rätt åkte ut även denna gången. Jag har väll ingen stor favorit i år. Håller fast vid att det är sämsta säsongen. Men det finns en som faktiskt tilltalar mig lite extra och det är Robin Ericsson. Han påminner föresten om Christian Lindholm i bandet Highlights lite till utseende. Kanske inte så jätte mycket på bild men live i tv så.

  <--- Christian

I morgon så ska klockan pipa 5.00. Hoppas jag i allafall. är ofta orolig att väckarklockan inte ska starta. Och ändå har jag 2 st ha ha. Både mobilen och en vanlig. Men när det kommer till att kanske råka missa tåg så blir jag nervig.

God natt alla läsare

// Mariachen


Fredag

Permalink - Allmänt - Kommentarer (0)
2008-10-17 @ 10:36:30
Sitter här och dricker min äckliga drink. Nog för att jag känner mig bra idag men vill inte riskera att bli dålig för i morgon så därför sätter jag i mig den här drinken. Nyttigt ja, gott nej. Idag kommer det även bli i allafall en mugg extra. Vad den innehåller? Tja denna innehåller svartvinbär, rövinbär, vitlök, banan och mjölk. Nu e bananen slut oså glömde jag ha i ägg i den jag dricken nu. Men ska till affären sen och kan passa på att införskaffa banan då. Hade i en extra vitlöksklyfta nu oxå och det känns. Råkade få lite på överläppen och det sved.
Löken är stark he he.

I morgon ska jag träffa Linn. Har ju inte nämnt det. Hon ska komma ner till vikingline och hälsa. Vi ses ju så sällan så. Kommer ha med en liten present till henne och Tor. Eller till deras kommande dotter snarare. Linn är gravid så jag ville såklart köpa nått :) Hoppas de kommer gilla den :)
Känns som om jag bara ska träffa en massa folk på denna resa så att jag inte hinner nått annat ha ha.
Pernilla ska ju oxå med på resan. En tjej jag har snackat med på nätet ett tag. En go Skåning :) Och då måste vi ju passa på att hälsa på varandra :)

Jag kanske verkar lugn just nu men är stressad. Så fort jag druckit upp denna så ska jag sätta fart här

Tjing


Se där ja

Permalink - Allmänt - Kommentarer (1)
2008-10-16 @ 18:46:00
Pratade en snabbis med en gammal polare på msn. Jag sitter knappt vid datan idag. Har inte tid. Men satte mig för att göra en packningslista och såg då att hon var online så jag slängde iväg ett litet medelande. Vi har inte setts på flera år och inte haft så mycket kontakt heller tyvärr. Vi bor inte direkt nära varandra (vad ovanligt när det gäller mig eller inte) så tja. I allafall så sa jag att jag borde ta och packa. Eller vänta jag postar in det vi skrev här.

Anna: måste pysa,ska käka middag :) vi måste pratas mer nån dag, d va så länge sen!
Maria: ah själv borde jag packa så :P ja d var d verkligen
Anna: ska du flytta? lr v'nta, vi får snacka mer sen..maten bränns vid...iiiih. kramia gums
Maria: ha ha nej inte packa så. ska på kryssning. Kramis
Anna: vi med, när?
Maria: Lördag
Anna: haha jag med, ses där?
Maria: ja om d är på cinderella. ska du se emd?
Anna: japp, haha fan va coolt! ses där! Kramis

Apropå kryssningen så har jag en känsla av att jag verkligen kommer att minnas denna kryssning. Om det är nått positivt eller negativt vet jag däremot inte.

Nej nu måste jag fortsätta här. Vart tar alla timmar vägen. Jag hinner inte med.
Föresten mitt ena öra är täppt. Och jag vägrar att hålla för näsan o blåsa så att det sprängs.
Däremot så är min förkylning mycket bättre. Märker knappt av den.


Mycket att göra

Permalink - Allmänt - Kommentarer (3)
2008-10-16 @ 07:32:12
Hade hoppats på att få mer gjort i går än jag fick men klädproblemen förstörde det mesta ha. Därför har jag extra mycket att göra idag. Vilket betyder att jag kommer vara lite off idag. Kommer inte hinna sitta så mycket vid datan och inte ha tid för att snacka i telefon. Oså ska jag lägga mig tidigt i kväll.
Hoppas på att få det mesta gjort i allafall idag.

Ska snart bege mig till jobbet


Trist

Permalink - Allmänt - Kommentarer (0)
2008-10-15 @ 19:24:56
Verkar som om jag blir tvungen att ha på mig samma gammla vanliga kläder på båten på lördag. Har införskaffat lite nytt men inget passar ihop känns det som. Antingen syns kläderna igenom varandra eller så ser jag ut att vara i månad 5. I o försig så är jag inte smal men jag ser större ut än vad jag är och sånt är inte kul. Hade någon sagt åt mig för 3 år sedan att jag skulle börja bry mig en massa om kläder och hur jag ser ut så hade jag garvat. Inget fel egenkligen att bry sig hur man ser ut. Jag har helt enkelt blivit mer mån om mig själv. Aja jag tänker inte gå naken på båten i allafall ha ha. Då lär surtanten komma farande ;) Inte för att jag hade tänkt göra det ändå :P Aja det löser sig väll på nått sätt. Huvudsaken att jag kommer iväg lixom.


Sämsta säsongen

Permalink - Allmänt - Kommentarer (1)
2008-10-12 @ 19:36:33
Tittade på reprisen av idol idag. Missade i fredags. Detta är verkligen den sämsta säsongen hitils men jag fortsätter ändå att titta eftersom jag älskar musik. Jag mins inte vad som sades men när kameran visade Andreas så trodde jag att det var Erik Segerstedt. Kameran var framför honom och han lutade huvet bakåt och skrattade så man såg inte så jätte mycket av ansiktet. Då trodde jag nästan att det var Erik men då har Erik hamnat på fel plats he he.

Appropå Erik så fick man se snuttar från de gångna säsongerna eftersom temat var idol firar 5 år. Så det blev låtar som gjordes de åren. Och var det en låt som var från år 2006 eller 2007 ja då fick man se lite av idol 2006 eller 2007. Matte, Danny, Erik osv :) och appropå Matte så verkade han mer sprallig under idol tiden. Vad tror han? Att han har en pappa roll i E.M.D.? Nej du Matte jag är säker på att Erik och Danny klarar sig bra och kan vara mogna och duktiga när det behövs så du kan skippa pappa rollen.
Känn det Matte, känn kanin på droger känslan. Jag vet att du vill.

I morgon börjar en ny vecka och dags att jobba. Har ingen lust faktiskt men det måste ju göras. Efter jobbet måste jag springa runt på stan en stund. Har en del att uträtta.

Snart tv. Vi höres.

Tjing // M


Lördag

Permalink - Allmänt - Kommentarer (0)
2008-10-11 @ 18:14:33
Har inte fått så mycket gjort idag som jag trodde att jag skulle få. Timmarna rusar iväg.
Gårdagen blev inte så bra som jag hoppades på. Blev tyvärr en del tårar.
Hm jag hoppar från det ena till det andra i bloggen idag.
Ska snart gå till affären. Annars lär jag väll glömma bort det. Sen är det stjärnor på is. Tycker det programmet e ganska långtråkigt men jag ser på det för att det är vissa man gillar som är med. Oså finns det inget annat på tv ha ha. Nästa vecka börjar dansbandskampen. Flera bra band ska vara med. Bland annat bandet Date som är med den 25e oktober. Har ni inte gett dem en chans så gör det. De är att rekomendera. Undra vilka låtar som har valts ut åt dem i programmet hmm.

Hopp hit och hopp dit. Kolla in de 2 trötta sakerna på bilden

Jag sprang på en bekant i Stockholm när jag var iväg på kryssning sist. Detta var enda bilden som togs på oss två på hela resan och detta är när vi ska säga hej då utanför terminalen. Jag som brukar fota som ett annat pucko annars. Vi ses verkligen för sällan. Men blir ju så när vi bor väldigt långt ifrån varandra. Den här saken bor ju i Skåne numera och det är ju ett antal mil i mellan Jämtland och Skåne. Han tillhör en av världens goaste killar och det gör ju att man saknar honom väldigt mycket. Då kan man ju förstå att jag blev glad av att se han. Undra hur mycket sömn vi fick den där resan egenkligen. Får man någonsin mycket sömn när man är ute på böljande blå. Miss you Patrik.

Nu ska jag ta och byta om och knalla iväg till affären.

Kram på er


Aj aj och drömmar

Permalink - Allmänt - Kommentarer (3)
2008-10-09 @ 20:21:55
Typ aj. Det värker fortfarande i mitt ena knä och jag kan fortfarande känna av det i mina händer. Har även märkt att jag måste ha slagit höften. Vad kacklar jag om? Jo jag har gjort illa mig. Det gjorde ont, väldigt ont när det hände. När jag gått några steg så såg jag att min hand blödde. Var bara att gå in och tvätta handen. Konstiga var att jag inte hitta nått sår sen. Ingen reva alls *kliar huvet*
Ena knäet är uppskrapat och är rött och blått. Och tror höften oxå kommer bli blå.
Assfall är aldrig skönt att falla på.

Åter till en annan sak. Härom natten så drömnde jag att jag och Stina stod ute (Jag vet att det var Stina fastern hon inte hade hennes utseende riktigt) och mamma och jag tror även min bror va me henne, de satt i allafall i en bil (jaha nu börja låten här oxå som jag snart kommer nämna, komiskt) och de skulle tydligen åka. Tydligen stod vi utanför mig, bara det att det inte såg ut som vanligt. Bredvid föraren i bilen (Jag och Stina stod på parkeringen för att vinka av dem) så satt Erik Segerstedt och sjöng How did we change. Sen åker de. Och det var även massor med snö och jag och Stina skulle simma genom det och jag tror vi hade badkläder.
Och medans vi simmade så kom vi fram till att det inte var så kallt.
Det sägs att man ska kunna tolka drömmar men hur fan ska jag tolka denna dröm.


Vänner

Permalink - Allmänt - Kommentarer (1)
2008-10-07 @ 23:06:15
Älskar er mina vänner. Ni betyder mer än ni kan ana <3


Men blä

Permalink - Allmänt - Kommentarer (3)
2008-10-06 @ 14:53:20
Sitter på jobbet. Slutade för snart 1 timme sedan. Så varför är jag kvar? Jag kan inte hålla på med internet hemma. Förra veckan så formaterade jag om C. Och efter det har jag fått ett problem. Jag har uppkoppling men jag kan inte hålla på med internet. Program som har med internet att göra funkar (msn kan jag logga in på men inte skriva nått). Det enda som egenkligen inte verkar fatta att jag har uppkoppling är explorer och firefox. Vad är problemet? Trodde det kunde vara brandväggen först så jag testade att stänga av den men det blev ingen skillnad. Och för en gångs skull var datan ledig här på jobbet så jag satte mig här en sväng för att kolla igenom lite sidor innan jag åker hem.

Hem ja. Då ska jag fixa nått att äta och krypa ner i soffan. Är inte helt frisk än men testade att jobba ändå. Gick helt okej. Däremot så kanske det inte var det bästa att gå på promenad med barnen me tanke på vädret. Blåste kalla vindar och vi skulle ner till sjön. Där var det typ storm he he. Just när vi skulle börja röra oss tillbaka så började det spöregna. Jag var kall och blöt när vi kom tillbaka. Ingen hitt. När jag stod och bytte blöja på ett av barnen så dök Lena upp och sa att hon hett min jacka, mössa och vantar i torkskåpet så att jag inte gick hem med blöta kläder och blev sjuk igen. Tack det var snällt :)

Ska dricka min halv äckliga kur sen oxå. Snacka om vitaminer he he. Mjölk, 2 sorters bär (bland annat svartvinbär), banan och färsk vitlök. Ja vitlöken förstör en del men bara att hålla andan och svälja he he.

Jag sitter och tittar ut genom fönstrett. Har ingen lust att bege mig ut i regnet men vill jag ta mig hem så måste jag ju. Får springa till busshållsplatsen.

Tjing

// Maria "förkyld" Bredin


RSS 2.0