Jag är ingen rasist men.....

Jag är en av de sista man kan kalla rasist. Känner man mig så vet man varför :) Men även jag tycker att det kan vara någon måtta. Vi är så snälla i Sverige och släpper in en massa invandrare men vi kan inte ta hand om våra egna längre. Sverige mår inte bra. Klart jag vill hjälpa. Jag är en hjälpsam människa som bryr mig om folk men någonstans måste man säga stop. Vi svenskar hamnar i kläm.

Det finns en sak jag skulle vilja införa. Många utläningar kommer hit och gör brott och nu menar jag inte att utläningar gör mer brott än svenskar. Och jag menar inte att alla utläningar är kriminella. Jag drar inte alla genom en kamm. MEN om vi tar de som kommer hit till Sverige och gör brott så tycker jag att deras straff ska bli att utvisas. Inte sätta dem i fängelser här i Sverige. Inte låta dem gå fria. Utan skicka dem tillbaka. De ska inte komma hit och sedan ge sig på oss. Skulle vi göra ett brott i deras land så skulle vi verkligen få våra fiskar varma.

När jag ändå är igång. Många fängelser låter fångarna ha det för bra. Det har gjorts undersökningar och flera fängelser är bättre än ett ålderdomshem. Det är fan hemskt. För några månader sedan så var det någon som skrev en insändare i tidningen om detta. Han tyckte att de kriminella ska sättas på ålderdomshem. jag har tyvärr inte hans insändare i huvet men jag håller me om det han skrev i den. Jag känner en som har en del koll på den kriminella världen (personen är på den rätta sidan) så lite koll har jag. Bland annat är det folk som gör brott bara för att komma till fängelset för det är bättre där än utanför. Vad fan, ett fängelse ska vara ett fängelse och inget annat. Då lär man sig inget. Nej alla fängelser är inte så här bra men flera är det.

Nej för fan, jag vill ha ändring
Ewa - Gravid i v. 29
2010-01-27 @ 18:20:00
URL: http://ewakarlsson.blogg.se/

ides inte läsa hela inlägget, men åtminstone halva å de håller jag då fullständigt med dig om !

Martina
2010-01-27 @ 18:36:00
URL: http://martinaqv.blogg.se/

Bra att du skriver det! Vi är manga som tänker sa, men inte manga vagar yttra sig.. :)

Maria Bredin
2010-01-27 @ 22:14:41
URL: http://mariachen.blogg.se/

Bra att ni håller med :) Näe Martina jag vet vad du menar. Jag förstår det, men om man vill att nått ska hända så måste man sätta ner foten. Det kan sluta mer illa än det redan är annars

Citrin
2010-01-27 @ 22:34:57
URL: http://citrin.devote.se

På vilket sätt mår inte Sverige bra menar du? Hur misslyckades landet med att ta hand om "våra egna"?



Vad är det man ska "lära" sig av att ha suttit inne enligt dig? Fängelserna i Sverige är dåliga, det tycker jag också, men jag tycker de är kassa för att rehabiliteringen är usel! Klart man begår nya brott om man bara förvaras i fängelset! Om man däremot får behandling (många intagna lider av ADHD eller psykiska sjukdomar) och får hjälp med att få bostad och sysselsättning efteråt - då vill man inte tillbaks till fängelset, för även om det är "bra" i fängelset så är man frihetsberövad. Att vara inlåst är väldigt psykiskt påfrestande, alltid. De flesta människor vill ha ett bra och normalt liv och vill inte behöva nöja sig med att sitta i fängelse. Men de behöver en andra chans, inte bara straff till höger och vänster. Varför fungerar inte barnaga? Varför fungerar inte anti-rök-kampanjer? Jo för att straff och avskräckande propaganda är bullshit.

Helene
2010-01-27 @ 22:35:42

Bra skrivet! Håller med

donnie
2010-01-27 @ 22:38:29
URL: http://donnie.blogg.se/

håller med dig fullständigt.

Ellen (ellerenellen.blogg.se)
2010-01-28 @ 16:17:28
URL: http://ellerenellen.blogg.se/

Jag tror absolut inte att det är fler invandrare än svenskar som begår brott. (Många svenskar gör sjuka brott, som att våldta och döda en liten flicka i en skog. Hur friskt är det?) Men jag är bredd att hålla med dig en aning. Jag anser att om man nu har turen att få flytta till Sverige borde man sköta sig, som tack för hjälpen.



Det här om svenska fängelse är också en intressant sak. Jag har en gammal klasskompis vars mamma är fängelsevakt, och en dag var hon hos oss och berättade lite om sitt arbete. Hon berättade då att dom inte ser fängelsestraffet som så att man ska sitta inspärrad på vatten och bröd, utan att själva fängelsestraffet går ut på att vara isolerad från omvärlden - och då har man alltså rätt till diverse fina prylar och fantastiskt god mat. Och det tycker jag är fel. Det finns dom som begår brott endast för att hamna i fängelse för att det är bättre än livet dom levt innan. Det klingar fel. Så ska det inte få vara.



Hoppas du får en trevlig kväll :) Kram!

Mikkis
2010-01-28 @ 16:42:04
URL: http://mikkismusse.blogg.se/

Suck o stön så sant!

Maria Bredin
2010-01-28 @ 17:25:15
URL: http://mariachen.blogg.se/

Citrin du har inte sett nyheterna och läst tidningar de senaste åren märker jag :) Angående att sverige inte mår bra. det är ju så uppenbart :)



Men du har rätt i att många lider av ADHD och behöver hjälp men många gör även det inte (lider av sånt) och vissa behöver få känna på hur ett fängelse ska vara

Karl
2010-01-29 @ 10:35:22

Hej,



Det är kul att läsa din blogg men nu blev jag upprörd. Det här tänket som du har är så typiskt i lite svårare tider, det är lättare att skylla på "en massa invandrare" än att ta i tu med saker.



Du måste försöka sätta dig in i hur det är för de personer som kommer till sverige i flykt. De absolut flesta har väldigt bra anledningar, må det vara svält, krig eller något hemskt förtryck. Hur tar vi hand om dessa människor? Har du någon som du känner som har råkat hamna i Sverige efter en lång flykt? Som får bo i nedgångna lägenheter och knappt ens kan få jobba. tänk på det. Det är inga svenskar som hamnar i "kläm"! Vi har plats och vi behöver nytt blod i sverige, precis som det har varit de senaste tusentals åren. Invandring är inget nytt.



Sen det här med att "utlänningar" håller på med brott, tittar du på statistik så är den absolut största delen "invandrare" som gör brott från.. gissa? jo, Våra grannar i norden, Finland, Danmark, Norge och resten av norra Europa. Långt ner på listan kommer ett fåtal från mer exotiska platser, de som ser ut som nidbilden av en "utlänning".



Sätt ner foten Maria och var så hjälpsam som du vill vara! Ta chansen att lära känna någon från en annan kultur, hjälp till med svenskan, hjälp din medmänniska att komma in i hur det fungerar i samhället. Då kommer du få en större förståelse och en annan insikt i hur det är att komma till Sverige.



Sen håller jag absolut med om att det finns alldeles för många äldreboenden som är riktigt dåliga och det är pinsamt att vi placerar våra gamla där.



/karl

Maria Bredin
2010-01-29 @ 16:47:58
URL: http://mariachen.blogg.se/

Karl: det märks att du inte känner mig och inte vet vad jag brukar göra :)

Och tro mig det är många från andra länder som gör brott (känner folk som jobbar med sånt)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0